Xicu Cabanyes, 1973
Plaça de les Rodes

Monobloc d’uns 10 m. d’alçada. Mostra el triomf final de l’element natural o orgànic sobre l’artificial o geomètric. Format per quatre pals, dos d’ells entortolligats, que mostren el símbol d’una Catalunya (les quatre barres), sotmesa i inacabada com a nació. L’Associació de Veïns del Barri de les Rodes la va donar a l’Ajuntament el 1983.

Xicu Cabanyes (1946)
 fill d’una família de pagesos, entra en el món de la pràctica artística quan comença a treballar en una fàbrica de mobles. L’any 1962 realitzà les seves primeres talles de fusta, i més endavant utilitza nous materials com el fang, el metall, el formigó o el poliéster. El 1965 realitza la seva primera exposició i en aquesta mateixa època entra en contacte amb el també escultor Domènec Fita.
Va formar part del grup El Tint de Banyoles (1972), grup molt actiu en la vida cultural de la capital del Pla de l’Estany durant la dècada de 1970. Les seves obres són delicades alhora que de volums contundents. Gairebé totes de gran format, conviden a ser tocades i, la majoria, relacionades amb el concepte de vida i mort. També, en molts casos, són de temàtica eròtica (vagines, elements fàl·lics, etc.).
La major part de la seva producció es troba escampada al Bosc de Can Ginebreda, a l’aire lliure, i s’adapta de manera natural al seu entorn.

Galeria


Més imatges