Luís Vilà, 2007
Plaça Major (Ateneu)

Escultura situada a la part superior de l’entrada a L’Ateneu-Centre Municipal d’Estudis Musicals. Formada per set esferes d’acer amb esgrafiats a la seva superfície, disposades sobre un mateix eix horitzontal.

Lluís Vilà Vendrell (1952-2010) inicia l’activitat artística a principis del anys 70 participant en la Mostra Col·lectiva del Grup Tint-1, a la llotja del Tint de Banyoles. Des de els seus inicis fins a mitjans dels anys 80 treballa en el camp de la investigació i la instal·lació dins les corrents conceptuals de l'”eat art” i l’art fungible.

A poc a poc anirà deixant les referències directes als elements comestibles per referir-s’hi indirectament des de nous materials com ara el ferro i la pintura sobre paper. En una etapa posterior s’interessa per la pintura sobre paper i per nous materials com ara el ferro, que usa com a embolcall del menjar en conserva, és a dir, les llaunes. També treballa en escultures en ferro sense volum.

Una constant en la seva obra es la utilització de materials fungibles i la seva crítica dirigida a la societat de consum, amb treballs  on utilitza com a pintura la seva pròpia sang. A partir d’aquest moment integra el llenguatge pictòric i escultòric en una sola cosa.

Galeria


Més imatges