Jordi Bosch “Barraca”, 2012
Carrer 8 de març, 12

Escultura feta amb fusta de pi després de cremar-se al bosc de Puig Clarà. Sèrie Escales. Situada a l’edifici La Factoria d’Arts Escèniques, al forat de l’escala de la zona d’accés a camerinos i sales d’assaig. Obra de cessió gratuïta, efectuada el 10 de setembre de 2012.

Jordi Bosch i Lleó, “Barraca” (1957) autodidacte i multidisciplinar per definició, inicia la seva trajectòria artística en l’ambient posterior al Tint-1, tant en pintura com en escultura. En destaca l’esperit experimentador per sobre d’influències més lleugeres del pop-art, de l’art conceptual, o d’altres fonts que ràpidament eixuga.

És en la connexió amb una altra de les seves passions, l’alpinisme, on fa una aposta forta pel land-art. Barraca inventa la Nivotintura, o sigui, la pintura sobre la neu, i la porta en pràctica en diferents espais exteriors en formats i versions adaptats al medi. Més endavant, fruit d’un accident a muntanya, crea les seves escales trencades, escultòriques i pictòriques. I aporta un nou llibre a la seva producció literària.

En una dimensió més pública, exerceix de regidor de l’Ajuntament de Banyoles (de Cultura i d’Urbanisme). 

Més imatges