Domenec Fita, 1976lacaixa
Passeig Mossèn Constans

Obra de formigó en la qual estan representats (amb dibuix, paraules o dates) els moments més importants de la història de Banyoles. Curiosament aquesta escultura conté publicitat d’una coneguda entitat financera catalana.

Domènec Fita (Girona, 1972). Després d’haver cursat estudis clàssics en diferents escoles de belles arts (Girona, Olot i Barcelona), la seva obra es va anar desproveint progressivament de l’academicisme, tal com s’evidència ja en les seves primeres obres destacades: el Crist jacent (1958), de la catedral de Girona, i el sant Benet (1961) de l’abadia de Montserrat. La pintura mural o sobre diferents suports, inicialment i bàsicament de temàtica religiosa, però també el dibuix (temes retrat, nus i bestiari), la ceràmica, el ciment, els vitralls, l’ús del poliuretà, pedra, i alabrastre, ferro, acer, fusta i de diferents altres materials han configurat, al llarg de tres lustres de treball intensiu, una producció polifacètica i de difícil qualificació, que ha anat derivant en una abstracció radical, basada en una recerca sistemàtica, imprevisible i serial, defugint els ismes en ús.

Partidari decidit de la integració de les arts en l’arquitectura i en els espais públics, les seves obres de gran format són visibles en indrets i construccions tant emblemàtics com el temple de la Sagrada Família de Barcelona, catedrals de Girona i de Vic, monestir de Montserrat,… i en places de Canillo i Ordino (Andorra), Girona, Vic, Roses, Olot, …

Galeria


Més imatges